انار


انار معجزه بسته بندي مواد غذايي در طبيعت است؛ يك بسته دربسته از دانه هاي رنگي، از قرمز ياقوتي تا سفيد مرواريدي و پرآب كه كنار هم با لايه محافظ سفيدي نشسته اند. شاعر، همين قدر حوصله كرده كه بگويد صد دانه ياقوت آنجاست اما يك انار خيلي بيشتر از اين حرف ها دانه دارد كه با نظم و ترتيب يكجا نشسته اند.
مي گويند قدمت اين ميوه، به 4 هزار سال قبل برمي گردد؛ ميوه اي كه سوغات ايراني ها بوده و از اينجا، به هند و سپس به آفريقاي شمالي، چين، اروپا و آمريكا رفته؛ در سوره الرحمن قرآن كريم- آنجا كه وصف بهشت و ميوه هاي بهشتي آمده- از انار هم نام برده اند؛يك ميوه خوش آب و رنگ شفابخش كه انگار، هر دانه اش دواي دردي است.
اين ميوه غني از ويتامين هاي چون c، B2 و B1 و موادمعدني مانند سديم، فسفر، آهن، منيزيم و پتاسيم و تركيبات قندي ساكارز، گلوكز، فروكتوز و همچنين اسيدهاي ماليك و سيتريك است. انار براي بيماران مبتلا به پرفشاري خون نيز مفيد است و با داشتن حدود 260 ميلي گرم پتاسيم در مقابل 3 ميلي گرم سديم در هر 100 گرم در كاهش فشارخون مفيد است.

نوشيدن روزانه آب انار مي تواند با پايين آوردن فشار خون و كاهش ميزان هورمون استرس، تنش ها و استرس هاي كارمندان را در محل كار كمتر كند. متخصصان با انجام آزمايشاتي، تأثير فيزيولوژيكي مصرف روزانه نيم ليتر آب انار را طي يك دوره دو هفته اي مورد ارزيابي قرار دادند. آن ها دريافتند تمام 60 نفري كه داوطلبانه در اين آزمايش شركت كرده بودند و در محيط هاي كاري مختلف مشغول به كار بودند، پس از نوشيدن اين آب ميوه اشتياق بيشتري پيدا كردند و كمتر دچار استرس و آشفتگي مي شدند. به گزارش روزنامه تلگراف، مطالعات بسياري تاكنون نشان داده است كه آب انار مزاياي بسياري براي سلامتي دارد و انجام مطالعات بيشتر براي شناسايي خواص مفيد اين ميوه ضروري است.
انار همچنين مي تواند چربي هاي اطراف معده و شكم را در زنان و مردان چاق كاهش دهد. متخصصان در يك آزمايش يك ماهه ثابت كردند، ميزان تشكيل سلول هاي چربي در اطراف شكم در افرادي كه آب انار مصرف مي كنند، كاهش مي يابد. كساني كه آب انار مي نوشند، فشار خونشان نيز پايين مي آيد و بنابراين خطر بروز حملات قلبي و سكته مغزي و بيماري كليوي در اين اشخاص نيز به ميزان قابل توجهي كاهش پيدا مي كند. پزشكان معتقدند كه آب انار مي تواند مقدار اسيد چرب موجود در خون موسوم به اسيد چرب «NEFA» را كاهش دهد. آزمايشات قبلي كه روي انسان و حيوانات انجام گرفته، نشان داده است كه مقدار زيادي از اين اسيد چرب، ذخيره چربي را در اطراف شكم افزايش مي دهد و در نتيجه سبب تشديد احتمال ابتلا به بيماري قلبي و ديابت نوع دوم مي شود.
عصاره انار آثار ضدباكتريايي داشته و به عنوان مثال با باكتري هاي ايجادكننده پلاك هاي دنداني مقابله كرده در سلامت دندان و دهان موثر است. آب انار و پوست آن، خواص ضعيف استروژني داشته و لذا مي توانند در برطرف كردن عوارض يائسگي موثر باشد. يكي از عللي كه مصرف انار را براي سلامت پوست و مو توصيه مي كنيم، خواص آنتي اكسيداني اين ميوه است.
متخصصان پوست و مو علاقه خاصي به توصيه به مصرف ويتامين C دارند زيرا مصرف ويتامين C چه به صورت خوراكي و چه موضعي براي پوست فوايد زيادي دارد. مثلا ويتامين C موضعي مي تواند در مقابله با آثار مضر نورخورشيد روي پوست موثر باشد. مصرف يك انار معمولي مي تواند 40 درصد نياز روزانه به ويتامين C را تامين كند. همچنين انار منبع خوبي از اسيدفوليك، پتاسيم و آهن بوده، مصرف آن را براي بيماران مبتلا به كم خوني به خصوص بانوان توصيه مي كنيم.
يكي از علل مهم مشكلات پوست، مو و ناخن در خانم ها كم خوني فقر آهن است. مي توان گفت كه شايع ترين علت ريزش مو در خانم ها، فقر آهن است و بانوان بايد به مساله كمبود ذخاير آهن بدن و كم خوني بسيار حساس بوده و همواره درصدد رفع آن برآيند. به هر حال فوايد دارويي انار توسط پزشكان مورد تاييد قرار گرفته و در طب سنتي از آن به عنوان داروي ضدانگل، ضداسهال، تقويت كننده قلب، جمع كننده پوست (قابض) و براي درمان زخم هاي دهان، خون ريزي لثه، بواسير و زخم معده استفاده مي شود. گفته شده است كه اگر برگ هاي له شده انار را روي پوست بگذاريد خارش را از بين مي برد.

خواص آنتي اكسيداني انار تأثير زيادي بر كاهش احتمال ابتلا به سرطان و بيماري هاي قلبي دارد. آب انار به خاطر داشتن مقادير فراواني فلاوونوئيد (نوعي آنتي اكسيدان) تأثير فوق العاده اي بر خنثي سازي سرطان ناشي از راديكال هاي آزاد دارد. طي نتايج حاصله از تحقيقات روي موش ها، اين ميوه مي تواند در پيشگيري از سرطان پوست و سينه موثر باشد و نيز طي يافته هاي جديد محققان آمريكائي، مصرف آب انار، روند رشد سلول هاي سرطان پروستات را كاهش مي دهد. در يك مطالعه زماني كه مصرف آب انار را ارزيابي كردند، مشخص شد: اين ماده به دليل وجود آنتي اكسيدان به مقدار زياد مي تواند به عنوان راهي براي مبارزه و جلوگيري از سرطان سينه باشد.
ميوه هاي قرمز داراي آب و دانه به طور طبيعي يك نوع ماده شيميايي به نام اسيد الاژيك توليد مي كنند كه به نظر مي رسد براي جلوگيري از رشد سلول هاي سرطان در بافت هاي سينه مفيد باشد. در آزمايشگاه محققان روي آنزيم روماتاس كه نقش كليدي در توليد استروژن و توسعه رشد سرطان سينه و اثرات ده ها تركيب موجود در انار كه با مبارزه با سرطان سينه مرتبط هستند، مطالعه كردند.
با استفاده از آب ميوه هاي قرمز دانه دار به خصوص انار مي توان به مبارزه با رشد سرطان سينه پرداخت. آب انار سرشار از نوعي ماده آنتي اكسيدان است و همين ماده انار را در صدر ميوه هاي داراي آنتي اكسيدان از قبيل زغال اخته، پرتقال و انگور قرار داده است. ، ميزان آنتي اكسيدان آب انار كه به فنوليك موسوم است، از انواع چاي سبز و زيتون سياه نيز به مراتب بيشتر است. بر اساس پژوهش اين محققان آب انار دست كم 20 درصد بيش از ديگر آب ميوه ها داراي خواص آنتي اكسيدان است.
آب انار مزاياي بسيار زيادي براي بيماران كليوي به خصوص بيماران در حال دياليز به همراه دارد. آب انار كه شامل بالاترين سطوح آنتي اكسيدان پلي فنول است، قادر به كاهش تخريب سلول ها به وسيله ايجاد راديكال هاي آزاد مي شود. وجود چنين آنتي اكسيداني در رژيم غذايي بيماران كليوي مي تواند به دليل ايجاد راديكال هاي آزاد در خون، امكان افزايش گردش خون به وسيله دستگاه دياليز را فراهم كند.
بر اين اساس محققان، 101 بيمار دياليزي را به طور تصادفي براي مصرف آب انار يا بدون مصرف اين نوشيدني انتخاب و بررسي كردند و نتايج آن نشان داد: آن هايي كه هفته اي 3 بار نصف فنجان آب انار مصرف مي كردند، نسبت به سايرين دچار كاهش التهابات مولكول و عفونت ها در خون خود شدند. بيماران كليوي كه هر هفته از نوشيدني هاي ترش استفاده مي كنند، احتمال عفونت كه دومين عامل كشنده بيماران دياليزي است را كاهش مي دهند. تاكنون هيچ نوشيدني ديگري كه چنين خاصيت از بين برندگي عفونت را داشته باشد، مشاهده نشده است.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.