دمنوش زرشک
زرشك درختچه اي تيغدار به طول 1 تا 5 متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوه اي يا زرد است. برگ هاي آن بيضي شكل با دندانه هاي اره اي و ميوه اش قرمز رنگ بيضوي شكل و ترش مزه است. كليه ي قسمت هاي گياه از جمله ميوه ، برگ ، ريشه ، پوست ريشه ، ساقه و گل آن مورد استفاده دارويي مي باشد.
نام علمي: Barberry يا Berberies vulgaris
طبيعت: از نظر طب سنتي ايران اين گياه طبيعتي سرد و خشك دارد.
خواص:
- دم كرده زرشك مناسب براي درمان ورم و زخم معده و روده مي باشد.
- همچنين مناسب جهت درمان اسهالهاي خوني يا زخم روده مي باشد.
- به دليل وجود ويتامين B فراوان در زرشك، دم كرده ميوه آن در پيشگيري از سرماخوردگي نقش بسزايي دارد.
- دمنوش آن ادرارآور و خلط آور است و براي خوشبو شدن دهان نيز استفاده مي شود.
- دمنوش زرشك نيز داراي خاصيت تصفيه كننده و ضدعفوني كننده خون، منقبض كننده عروق مي باشد.
- تقويت كننده قلب و كبد است.
- زرشك صفرا آور بوده و در درمان سنگ كيسه صفرا بسيار مؤثر است.
- بي اشتهايي را برطرف مي كند.
- فشار خون را پايين مي آورد.
.
موارد منع مصرف:
- خانم هاي باردار از مصرف آن خودداري كنند.
- ميزان مصرف بالاي اين گياه به مدت طولاني مي تواند سبب ناراحتي معده و روده ها شود و مانع از جذب ويتامين B كافي در بدن شود.
.
طرزتهيه:
دو قاشق غذاخوري زرشك شسته شده را در يك قوري چيني ريخته و آب با دماي 80 درجه به آن اضافه كنيد و اجازه دهيد كه به مدت 10 دقيقه دم بكشد. نوشيدني خوشرنگ شما آماده است در صورت تمايل آن را با نبات و يا عسل شيرين كنيد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط پریساعسکری در 1396/06/21 ساعت 01:22:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |