دمنوش زرشک


زرشك درختچه اي تيغدار به طول 1 تا 5 متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوه اي يا زرد است. برگ هاي آن بيضي شكل با دندانه هاي اره اي و ميوه اش قرمز رنگ بيضوي شكل و ترش مزه است. كليه ي قسمت هاي گياه از جمله ميوه ، برگ ، ريشه ، پوست ريشه ، ساقه و گل آن مورد استفاده دارويي مي باشد.
نام علمي: Barberry يا Berberies vulgaris
طبيعت: از نظر طب سنتي ايران اين گياه طبيعتي سرد و خشك دارد.

خواص:
- دم كرده زرشك مناسب براي درمان ورم و زخم معده و روده مي باشد.
- همچنين مناسب جهت درمان اسهالهاي خوني يا زخم روده مي باشد.
- به دليل وجود ويتامين B فراوان در زرشك، دم كرده ميوه آن در پيشگيري از سرماخوردگي نقش بسزايي دارد.
- دمنوش آن ادرارآور و خلط آور است و براي خوشبو شدن دهان نيز استفاده مي شود.
- دمنوش زرشك نيز داراي خاصيت تصفيه كننده و ضدعفوني كننده خون، منقبض كننده عروق مي باشد.
- تقويت كننده قلب و كبد است.
- زرشك صفرا آور بوده و در درمان سنگ كيسه صفرا بسيار مؤثر است.
- بي اشتهايي را برطرف مي كند.
- فشار خون را پايين مي آورد.
.

موارد منع مصرف:

- خانم هاي باردار از مصرف آن خودداري كنند.
- ميزان مصرف بالاي اين گياه به مدت طولاني مي تواند سبب ناراحتي معده و روده ها شود و مانع از جذب ويتامين B كافي در بدن شود.

.

طرزتهيه:

دو قاشق غذاخوري زرشك شسته شده را در يك قوري چيني ريخته و آب با دماي 80 درجه به آن اضافه كنيد و اجازه دهيد كه به مدت 10 دقيقه دم بكشد. نوشيدني خوشرنگ شما آماده است در صورت تمايل آن را با نبات و يا عسل شيرين كنيد.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.