افزایش اشتها با مصرف هل
هل گياهي است كه در مناطق گرم و خشك مي رويد . ميوه ي هل، بيضي شكل و به رنگ هاي زرد، سبز يا سياه است. دانه هاي معطر و مطبوعي به رنگ قهوه اي در ميوه ي آن وجود دارد كه به عنوان ادويه و براي خوشبو كردن نوشيدني ها و غذاها به مصرف مي رسد. عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، اين دانه را به يكي از بهترين طعم دهنده ها براي انواع نوشيدني، دسر و شيريني تبديل كرده است.
به گزارش خبرنگار مجله پزشكي مادر، هل اشتها را تحريك مي كند و عمل هضم غذا را بهبود مي بخشد. جويدن دانه هاي هل پس از صرف غذا ضمن كمك به هضم و گوارش بهتر غذا، مي تواند بوي نامطبوع دهان را نيز خنثي كند. دانه هاي هل خواص گرمابخشي داشته و معده و روده ها را تقويت مي كنند.
يكي از خواص ويژه و بسيار ارزشمند هل، جلوگيري از تشكيل خلط در گلو است، همچنين از هل به عنوان دارو براي معالجه سرفه، سرماخوردگي و تب استفاده مي كنند. مصرف هل براي رفع سردرد و كاهش حملات بيماري صرع نيز توصيه مي شود.
هل تقويت كننده قلب و اعصاب نيز است، ولي مي گويند مصرف زياد آن هم تپش قلب را افزايش مي دهد و هم براي بيماري هاي روده و ريه مفيد نيست.
نوشيدن دم كرده ي داغ آن موجب تسكين كوليت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بي حالي شده و مانع ترشح زياد اسيد معده مي شود. مقدار 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد به مدت 10 دقيقه دم بكشد. سپس آن را صاف كرده و بنوشيد، هل را همچنين مي توان موقع دم كردن چاي، به آن اضافه كرد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط پریساعسکری در 1396/05/29 ساعت 07:24:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |