خواص نارنج
نارنج، ميوه اي از گروه مركبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ويتامين C است. اين ميوه كه در كشور ما به فراواني توليد مي شود و محصولات جانبي متعددي نيز دارد. نارنج ميوه درختي بزرگ و زيباست با برگهايي بزرگتر و خوشبوتر از برگهاي درخت ليمو. شكوفه هاي آن كه بسيارخوشبو است بهارنارنج ناميده مي شود. در بعضي مناطق در تمام فصول سال مي توان ميوه نارنج را برروي درخت ديد. در حاليكه هنوز ميوه سال گذشته بر درخت است ميوه هاي جديد هم در حال رسيدن هستند. قسمتهاي مختلف اين ميوه داراي خواص گوناگون است.
برخي خواص نارنج عبارتند از :
• نارنج اثر ضدعفوني كننده و ميكروب كشي دارد.
• براي درمان گلودرد و فشار خون بايستي نصف ليوان آب نارنج را با يك قاشق عسل مخلوط كرده و بعد از غذا ميل نماييد.
• براي سردردي كه در اثر زيادي صفرا باشد مي توان از شربت نارنج استفاده كرد.
• كساني كه قند خون دارند نارنج را به عنوان چاشني در تمام برنامه هاي غذايي خود قرار دهند.
• نارنج براي بيماران قلبي مفيد است و فشار را نيز پايين مي آورد.
• كساني كه دچار تورم گلو و حلق شده اند آب نارنج را غرغره كنند.
• از آب نارنج براي خوشبو كردن و بهبود طعم غذا استفاده مي شود و در صنعت عطرسازي و شامپو سازي هم كاربرد دارد.
• از بين ترش مزه ها، نارنج كمترين ضرر را به عصب ها مي رساند.
• نارنج نرم كننده پوست و مو است. اگر نارنج به صورت كامل همراه با پوست و دانه با حرارت كم همراه با كمي آب پخته شود تا اجزايش از هم جدا شوند و روي پوست و مو ماليده شود يك نرم كننده بسيار مفيد براي پوست و مو و ازبين برنده خارش است.
• نارنج هضم غذا را آسان مي كند.
• خوردن نارنج با شكر در رفع يبوست موثر است.
• ضماد پخته ميوه نارنج كه پوست و هسته هم داشته باشد، براي جرب، خارش، جوش هاي پوستي و نرم كردن پوست بدن و موي سر مفيد است.
خواص شكوفه نارنج (بهار نارنج):
• بوييدن آن شادي آور، تقويت كننده مغز و از بين برنده آبريزش بيني (زكام) است.
• از اين شكوفه ها مرباي لذيذي تهيه مي شود كه خواص مفيد شكوفه را دارد. اگر يك قاشق مرباخوري از گل شكوفه خشك نارنج را به يك فنجان آب جوش اضافه كنيد ودرفنجان را ببنديد بعد از 10 دقيقه نوشيدني بسيار خوشبو ونشاط آوري آماده مي شود.
• با توجه به نتايج به دست آمده از يك مطالعه، از عرق بهار نارنج مي توان به عنوان يك پيش داروي موثر جهت كاهش اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي استفاده كرد.
• عرق بهار نارنج براي معطر كردن شربت ها استفاده مي شود، اعصاب را تقويت و بي خوابي را درمان مي كند افرادي كه مشكل اختلال خواب دارند، مي توانند پيش از خواب، مقداري عرق بهار نارنج با چاي مصرف كنند البته زياده روي در خوردن و بوييدن آن بي خوابي ايجاد مي نمايد.
• عرق بهار نارنج اشتهاآوري قوي است و براي رفع ضعف اعصاب مفيد و نشاط آور است و در تسكين ناراحتي هاي سينه و تپش قلب مؤثر است.
• مرباي بهار نارنج مقوي معده و ضد تشنج است.
• عرق بهار نارنج داراي طبيعت گرم و مقوي جسم و روح است.
• دم كردة بهار نارنج براي رفع سكسكه به كار مي رود.
• دم كردة برگ نارنج ضدعفوني كننده، و صفرابر مي باشد.
• آروغ و سوزش هاضمه را تسكين مي دهد.
• براي دفع سنگ كليه و مثانه بايستي عرق بهار نارنج را با ساقه كرفس مخلوط كرده و ميل كنيد.
• بوييدن بهار نارنج براي بهبود سرما خوردگي موثر است.
• عرق بهار نارنج براي رفع افسردگي مفيد است.
خواص پوست نارنج :
• اگر 10 گرم پوست نارنج خشك شده را بكوبيد و با آب بخوريد، از استفراغ و تهوع جلوگيري مي كند و انگل هاي معده و روده را از بين مي برد.
• پوست نارنج نشاط آور و تقويت كننده قلب و معده است.
• ضماد آن با سركه روي شقيقه از سردرد جلوگيري مي نمايد.
• بوييدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است.
• مربا وترشي پوست نارنج تقويت كننده معده است.
• به جاي نفتالين كه بدبوست مي توانيد از پوست و شكوفه هاي خشك نارنج براي جلوگيري از آسيب ديدن لباسها توسط حشرات استفاده كنيد.
• پوست نارنج ضد يبوست است و براي افرادي كه معده ي آن ها زياد ترش مي كنند، بهترين دارو است . كساني كه دچار يبوست مي باشند بايد يك پوست نارنج تازه را بجوشنانند و اولين آب آنرا دور بريزند زيرا بسيار تلخ مي باشد سپس دوباره مقداري آب اضافه كنند و بيست دقيقه بجوشانند آنگاه آن را از آب درآورند و خشك كنند و آن را صبح ناشتا ميل نمايند. بلافاصله به تخليه مدفوع كمك مي كند.و يبوست را بر طرف مي سازد
• براي از بين بردن انگل روده ، پوست خشك شده نارنج را كوبيده مخلوط با آب گرم (صبح ناشتا) ميل شود. همچنين مرباي خلال پوست نارنج ضدانگل است
خواص برگ نارنج :
• دم كرده برگ نارنج تشنج را از بين مي برد.
• برگ نارنج آرام بخش و هضم كننده غذا است.
• بي خوابي و ميگرن را معالجه مي كند.
• جوشاندة برگ درخت نارنج براي اختلالات كبدي مفيد است.
• برگ و گل درخت نارنج اختلالات عصبي- تپش قلب - حالت صرع و حمله تشنجي- انژين و انواع بي خوابي را تسكين مي دهد و همچنين هضم غذا را آسان مي سازد.
زياده روي در خوردن بهارنارنج بويژه در ناشتا كبد را ضعيف مي كند و موجب ضعف معده مي شود. زياد بوييدن بهارنارنج نيز بي خوابي مي آورد و چنانچه عرق آن بيش از يك سال در شيشه بماند خاصيت خود را از دست داده و زود فاسد شده و كپك مي زند. لذا اين عرق در شيشه هاي مات محفوظ تر مي ماند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط پریساعسکری در 1396/06/14 ساعت 09:53:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |