خواص سیب


درخت سيب در اكثر نقاط دنيا پرورش داده مي شود و در هر جاي دنيا وجود دارد د تمام مردم دنيا آن را مي شناسند. سيب انواع مختلف دارد: ترش و شيرين. كه هر دو نوع آن داراي ويتامين و مواد مغذي زيادي است و بي مناسبت نيست كه يك ضرب المثل انگليسي مي گويد: «خوردن يك سيب در روز شما را از رفتن نزد پزشك بي نياز مي كند.»
سيب داراي كالري، پروتئين، كليسم، فسفر، آهن و انواع ويتامين هاي B3 ـ B2 ـ B1 ـ A و ويتامين C مي باشد. البته اين را بدانيد كه ويتامين هاي موجود در سيب بيشتر در پوست سيب و زير پوست آن قرار دارد، بنابراين اگر شما مي توانيد پوست سيب را هضم كنيد، بهتر است كه آن را با پوست ميل كنيد و اگر مي خواهيد پوست آن را بكنيد بهتر است كه سيب را خيلي نازك پوست بگيريد. توجه داشته باشيد كه اگر مي خواهيد سيب را با پوست ميل كنيد پوست برخي سيب ها داراي يك لايه چربي براي حفاظت آن مي باشد كه قبل از مصرف پوست اين سيب ها را خوب بشوييد.
سيب از ميوه هايي است كه فوايد بسياري دارد يك ميوه قليايي است كه بدن را تميز مي كند و آب اضافي بدن را خارج مي سازد. سيب را مي توان براي برطرف كردن اسهال به كار برد. البته كساني كه ناراحتي هاي معده و روده دارند بهتر است كه اين ميوه را به صورت پخته مصرف كنند.
شربت سيب براي سرفه مفيد است و گرفتگي صدا را برطرف مي كند و در درمان التهاب كليه و مثانه مؤثر است. سيب اشتها آور بوده و براي درمان سرماخوردگي مفيد است. سيب پخته معده و كبد را تقويت مي كند و حرارت بدن را خارج مي سازد . براي تهيه شربت سيب يك كيلو سيب را شسته و با پوست قطعه قطعه كنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپس آن را با پارچه نازكي صاف كنيد و چند حبه قند به آن اضافه كنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد. روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.
آب سيب براي زيبايي پوست و از بين بردن چين و چروك آن مؤثر است. بهتر است آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد. همچنين مي توانيد سيب پخته را با شير مخلوط كنيد و به صورت نيم گرم روي پوست بگذاريد، بعد پوستتان را بشوييد. ماليدن مقداري سيب روي محل گزيدگي نيش عقرب يا زنبور به بهبود آن كمك مي كند.
سيب براي ريه بسيار مفيد است زيرا خاصيت ضد اكسيداسيون دارد و تأثير منفي آلودگي و دود سيگار را كاهش مي دهد از اين رو روزي يك سيب و حداقل هفته اي 5 سيب بخوريد. سيب عفونتها را از بين مي برد و در واقع نوعي پني سيلين طبيعي است.
خوب است بدانيد اگر روزي يك عدد سيب بخوريد ديگر احتياجي به دندان پزشك پيدا نمي كنيد. اسيدهاي موجود در سيب، هنگام جويدن باكتري هاي دهان را از بين برده و دندان ها و لثه ها را تميز مي كنند. جويدن يك سيب مانند اين است كه از يك مسواك طبيعي استفاده كنيم. مطالعات نشان مي دهند كه سيب قادر است ذرات غذايي باقي مانده در پشت دندان ها و لثه ها را پاك كرده و فساد دندان و بيماري هاي لثه را از شما دور سازد. حتي كساني كه در گذشته از بيماري هاي لثه رنج برده اند، خواهند توانست از فوايد ناشي از غني بودن سيب از ويتامينC بهره مند شوند.مواد مغذي موجود در سيب باعث تقويت ساختار دندان ها مي گردد. ميناي دندان را محكم تر مي سازد و از جرم گرفتن دندان ها پيشگيري مي كند.اسيدهاي موجود در سيب، اثر ضدالتهاب و باكتري كش بر دندان ها و لثه دارند. پژوهش هاي علمي نشان داده است كه يك ربع ساعت پس از خوردن آهسته ي يك عدد سيب ترش حدود 90 درصد و بعد از يك ساعت تقريباً تمامي ذرات ميكروبي موجود در دهان از بين مي روند. يكي ديگر از خواص سيب اين است كه جويدن سيب، عضلات فك را قوي تر مي سازد. آب سيب تازه بدون هر مكملي به دليل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شويه اي ساده و طبيعي محسوب مي شود.


يبوست و اسهال را درمان مي كند. افرادي كه اسهال دارند بايد سيب را رنده كنند و بگذارند تا چند ساعت بماند تا رنگش تغيير كند و تيره شود ( يعني پكتين موجود در آن اكسيد شود) و بعد آن را بخورند. آب سيب تازه سموم بدن را دفع مي كند و براي اطفال خيلي مفيد است. درجه تب را پايين مي آورد و گلو درد وسينه درد را بهبود مي بخشد. اگر روده تنبلي داريد سيب را روي آتش ملايمي بپزيد و آن را ميل كنيد البته حتما از ظرف لعابي يا تفلون استفاده كنيد زيرا به اين طريق پكتين و ويتامين هاي آن حفظ مي شود.
مصرف حداقل 3 عدد سيب در روز خطر مرگ يا بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد. بافت گياهي سيب قادر است كه خطر مرگ بر اثر گرفتگي رگهاي بدن را تا 14 درصد كاهش دهد. خوردن سيب براي كبد، لوزالمعده و كيسه صفرا بسيار مفيد است و ترشحات اسيد معده را افزايش مي دهد. خوردن سيب در شب به هضم غذا كمك مي كند و خواب خوشي را به همراه خواهد داشت.
سيب خاصيت ضد سرطاني قوي دارد. بر اساس نتايج پژوهشي جديد در امريكا، خوردن روزانه يك عدد سيب خطر ابتلا به سرطان را كاهش مي دهد و از نابودي سلولهاي مغز و ابتلا به بيماري هاي عصبي مانند آلزايمر و پاركينسون جلوگيري مي كند. در اين پژوهش آمده است كه بسته به ميزان مصرف سيب، تركيبات حياتي و فعال و مهم افزايش مي يابند كه در كاهش خطر مشكلات و بيماريهاي عصبي تحليلي نقش مهمي دارند.
پوست سيب از ابتلا به سرطان جلوگيري مي كند. مواد غذايي موجود در پوست سيب خاصيت ضد سرطاني دارد ويتامين C از ابتلا به سرطان جلوگيري مي كند. خاصيت ضد سرطاني مواد گياهي موجود در پوست سيب از ويتامين Cنيز بيشتر است. سيب يكي از ميوه هاي سرشار از ويتامين فلافونول است و اين ميوه خاصيت ضد اكسيداني دارد و سلولهاي آسيب ديده را ترميم مي كند. بر اساس نتايج پژوهشي جديد در امريكا، خوردن يك عدد سيب در روز خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان كاهش مي دهد.
يكي ديگر از خواص سيب اين است فشارخون را منظم مي كند.خوردن سيب و حتي بو كردن سيب، باعث كاهش فشار خون مي شود. بررسي انجام شده توسط دانشگاه ييل (YALE) نشان داد كه تنها يك بار بو كشيدن سيب، فشارخون بيماران را پايين مي آورد.
سيب اثر آرام بخشي دارد،دم كرده ي پوست سيب كه با اندكي عسل شيرين شده باشد، نوشيدني آرام بخشي است. خوردن سيب خام نيز تأثير آرام بخشي بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ويتامين هاي گروه B، منيزيم و فسفر و برخي عناصر ديگر موجود در سيب اثر آرام بخشي بر اعصاب دارد. هم چنين شيريني سيب و جويدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت مي شود.
از بروز بيماري نقرس و درد مفاصل پيشگيري مي كند،يكي از بيماري هايي كه به طور مشخص به علت پرخوري و مصرف مداوم منابع حيواني (گوشت قرمز و چربي) و الكل بروز مي كند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگي ابتلا به اين بيماري ارثي است. در موارد شديد، بيمار با دارو و كمپرس سرد درمان مي شود. براي جلوگيري از گسترش و طولاني شدن بيماري پيروي از برنامه ي غذايي فاقد گوشت و چربي، لازم است. هم چنين سيب ميوه اي بسيار باارزش است؛ چرا كه هم چربي چنداني ندارد و هم موجب كاهش اوره مي گردد.سيب خام يا پخته مانع تشكيل اسيد اوريك در بدن مي شود و پس از مصرف آن مقدار كلي اسيدهاي ادرار، به ويژه اسيد فرميك افزايش مي يابد. از اين رو مصرف آن براي مبتلايان به درد مفاصل و نقرس توصيه مي گردد.
خوردن سيب حتي براي آنهايي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي برد. پوست سيب را مانند چايي دم كنيد و بياشاميد. اين چايي بهترين دوست كليه است. آب سيب را با آبميوه گيري در منزل تهيه كنيد و فورا آن را بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم هاي خود را از دست مي دهد. دم كرده برگ آن ادرارآور و درمان كننده التهاب كليه و مثانه است. مراقب باشيد دانه هاي سيب را نخوريد زيرا داراي سيانيد بوده و مصرف زياد آن ايجاد مسموميت مي كند.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.